Dodeljene Majske nagrade, laureati Preković, Mikec, FSS…

Majske nagrade tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, kao i sportskim stručnjacima i novinarima.

Među laureatima u više kategorija našli su se Fudbalski savez Srbije, u čije ime su nagradu primili selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, potpredsednik FSS Nenad Bjeković i generalni sekretar Jovan Šurbatović, kao i Sportski savez Priboja, Tekvondo klub Galeb, karatistkinja Jovana Preković, Čongor Baranj (kuglanje), sportski stručnjak Goran Mikec, direktor Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić…

Ove godine nagrađeno je 10 laureata u 10 kategorija:

Majsku nagradu za životno delo dobio je velikan boksa Mirko Puzović, osvajač šest medalja na najvećim takmičenjima, među kojima je i bronzana medalja na Olim pijskim igrama u Los Anđelesu 1984.

U kategoriji Olimpijski sport, dobitnica Majske nagrade je karatistkinja Jovana Preković, Olimpijska šampionka u Tokiju, svetska i evropska prvakinja takođe 2021. godine.

Plasman reprezentacije Srbije na svetsko prvenstvo u Kataru, doneo je Majsku nagradu Fudbalskom savezu Srbije.

U kategoriji sportski funkcioner, dobitnica je Milica Vukašinović Vesić, direktorka Antidoping agencije republike Srbije.

U kategoriji sportista sa invaliditetom nagrađen je Zdravko Savanović
Dobitnici su: Taekvondo klub Galeb, Sportski savez Priboja, Stručnjak Goran Mikec.

Prisutnima se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je zahvalio dobitnicima što su doneli radost naciji i direktno ili indirektno uticali na bolje rezultate u srpskom sportu.

"Srpski sport obara rekorde u bilo kom sportu da se takmiči. Timski duh je nešto što krasi sve nas, zahvaljujem svima vama što ste učinili da budemo ponosni na vas, a danas posle godina izazova, sigurni smo da ćemo obarati još veće rezultate", poručio je Udovičić.

On je naglasio da će se svi i dalje truditi da opravdaju poverenje, a to je da Srbija, kako je istakao, sa razlogom bude zemlja svetskih šampiona.

Jedna od dobitnica i olimpijska šampionka, karatistkinja Jovana Preković rekla je za Tanjug da joj najnovije priznanje pokazuje veličinu postignutog uspeha.

"Izuzetno sam srećna i srce mi je ispunjeno, jer sam na lep način predstavila mladim nadama lep put i primer kako može iz malog mesta da se dođe do vrha", rekla je karatistkinja iz Aranđelovca.

Među dobitnicima su i nekadašnji bokser Mirko Puzović koji je primio Majsku nagradu za životno delo, kao i sportski novinar Sašo Ilijoski i srpski paraolimpijski sportski strelac Zdravko Savanović.

U ime laureata obratila se direktorka Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić, koja je zahvalila na velikom priznanju i istakla da je Majska nagrada bila i ostala značajno priznanje u svetu sporta.

Predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek zahvalio je sportistima za učešće u radu Skupštine i poželeo svima uspešan rad.

Skupu je prisustvovao i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike