Doček zlatnog rvača – Datunašvili stigao u Beograd

 Neverovatnu sezonu nakon bronze na Olimpijskim igrama Zubari Datunašvili je krunisao zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu, osmim najsjajnijim odličem na svetskim šampionatima.

"Bilo je teško, ali sam psihički jak i zato sam pobedio. Naporno smo se spremali i osvojio sam bronzanu medalju na Olimpijskim igrama i tako dobio veliko samopouzdanje. Zato sam osvojio zlatnu medalju", rekao je DAuntašvili.

Pobedio je velike rivale, a u finalu je najlepšim zahvatom na Svetskom prvenstvu savladao Bugarina Kirila Maskeviča.

"Imao sam dobru taktiku. On je pogrešio i ja sam pobedio. Živela Srbija. Hvala puno", rekao je Dauntašvili.

"Proglasili su ga da je umetnik, da je trenutno najatraktivniji rvač planete i to je naš ponos. On je dve godine u Srbiji. Srbija je pokazala da je zemlja šansi. Naš savez je pokazao da je savez u koga dolaze sportisti, a ne odlaze. Mi smo na to ponosni", rekao je Predsednik rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Rezultatima Dauntašvilima zadivljen je i Olimpijski šampion iz Ria, Davor Štefanek.

"Mnogo mu hvala za lepo rvanje. Bio sam tamo, gledao sam. Mnogo mu hvala za svaki trenutak koji je doneo Srbiji u ovoj godini sa velike tri medalje", rekao je Davor Štefanek.

Srbija je preuzela zastavu Svetske rvačke federacije, kao organizator Svetskog prvenstva koje se održava naredne godine u Beogradu.
 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар