Đirona: Rezultat je pobeda kolektiva

Rukometaši Srbije pobedili su selekciju Holandije 32:30 (15:17) u okviru trećeg kola Grupe 3 Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj, međutim nisu se domogli četvrtfinala. 

"Želim da čestitam svojim igračima jer na kraju, pokazali su kao i u utakmici protiv Argentine da su ovi rezultati pobeda kolektiva", izjavio je selektor rukometne repezentacije Srbije Toni Đerona.

Reprezentacija Srbije je ovim trijumfom zauzela 11. poziciju na prvenstvu sveta i tim plasmanom nije uspela da izbori kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Novu šansu rukometaši Srbije imaće na Evropskom prvenstvu naredne godine u Nemačkoj.

"Imali smo puno problema sa njihovom brzom kretnjom, imamo krupne igrače koji nisu tako brzi kao oni. U nekim trenucima bilo je jako teško održati njihov tempo. Vreme među igračima je bilo dobro podeljeno, Milosavljević i Milosavljev su bili odlični večeras, ali zasluge idu i Cupari za odbranjen penal, Vanji Iliću za ukradenu loptu i svim ostalim igračima koji su svojim trudom omogućili veoma važnu pobedu bez obzira koliko su vremena proveli na terenu", zaključio je Đirona.

Mušku seniorsku reprezentaciju Srbije u martu očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv selekcije Norveške.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike