Đerona: Posle pražnjenja protiv Francuske pokazali da smo prava grupa

Srbije je slavila protiv Grčku u Zrejaninu 31:21 (15:12), u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

"Bilo je teže psihički nego fizički posle velikog napora i uspeha protiv Francuske. Grke respektujemo, pokazali su timski duh, pokazali su da su borci i da teraju protivnike da izvuku najviše iz sebe. U prvom poluvremenu napravili smo više grešaka nego u dve utakmice sa Francuzima", rekao je Đerona posle meča za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometaši Srbije posle tri utakmice u grupi 1 imaju skor od dve pobede i jednog remija i pet osvojenih bodova.

"U 15 minuta drugog poluvremena smo uradili mnogo, odigrali dobru odbranu onako kako želimo i ona je bila ključ. To nam je omogućilo da napravimo razliku i postignemo lake golove. Imamo pet bodova posle tri utakmice. Vraćamo se u svoje klubove, a na narednoj akciji ćemo pokušati da još više unapredimo neke segmente u našoj igri", zaključio je Đerona.

Jedan od najefikasnijih na meču Lazar Kukić kaže da su rukometaši još jednom pokazali da su prava grupa.

"Drago mi je da nižemo pobede u Zrenjaninu. U prvom poluvremenu smo imali određenih padova, izgubili par lopti, ali smo se zato na startu drugog stabilizovali i zasluženo rešili utakmicu u svoju korist. Završili smo utakmicu kako smo se dogovorili. Malo smo i ispražnjeni posle utakmica sa Francuskoj, ali smo pokazali da smo prava grupa. Čestitao bih momcima na dve nedelje fantastičnog rada i posvećenosti", rekao je Kukić.

Srbija će naredni meč kvalifikacija za EP 2022. igrati u aprilu protiv Grčke na gostovanju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar