„Delfini“ nakon peteraca savladali Holandiju, sledi borbe za deveto mesto

Teže nego što se očekivalu naši vaterpolisti izborili su se sa Holanđanima. Mnogo grešaka, dosta je skripalo u napadu. Odbrana je delovala solidno, ali u napadu naši nisu imali rešenja. Igrača više retko smo koristili, golman nas je držio u igri. Na kraju peterci su odlučili pobednika. Naši su imali malo više koncentracije i uspeli su da trijumfuju.

Naši su dobro ušli u meč, prvu četvrtinu dobili su sa 2:1. Nastavili su u istom ritmu i do poluvremena imali smo 5:2. Nastavak je doneo pad u igri naše selekcije. Holanđani to koriste i dobijaju treći period sa 4:1 i tako dolaze do izjendačenja.

Poslednji period protekao je u nervoznoj igri naše selekcije, odbrana je odlično funkcionisala, ali u napadu naši nisu uspeli da iskoriste svoje šanse. Poslednji period završen je rezultatom 0:0. Pobednik je rešen posle peteraca.

Dobrožanov je odbranio peterac u prvoj seriji, međutim Stojanović nije uspeo da savlada golmana Holandije. U narednih nekoliko serija svi su bili precizni. Pa je drama nastavljena.

Stojanović pogađa u sedmoj seriji, Rističević brani i naši vaterpolisti dolaze do pobede.

 U borbi za deveto mesto Srbija će igrati protiv Rumunije. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike