Deca u Pančevu uživala na Borkovićevom štandu na Sajmu sporta

Ova manifestacija je okupila veliki broj posetilaca, a posebnu pažnju je privukao štand najboljeg srpskog i balkanskog automobiliste svih vremena, Dušana Borkovića.

Borković je izjavio da mu je drago da se njegov rodni grad razvija i da ga raduje veliki broj dece koja su prisustvovala sajmu.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde, u svom rodnom gradu Pančevu, i što imam priliku da učestvujem na ovom sjajno organizovanom Sajmu sporta. Pančevo se zaista razvija i napreduje iz godine u godinu, i ponosan sam što mogu da kažem da sam Pančevac. Posebno me raduje entuzijazam stotine dece koja su danas bila sa nama, učestvovala u sportskim aktivnostima i učila o bezbednosti u saobraćaju. U ovom sjajnom društvu sam napunio baterije za sledeću trku u FIA TCR Svetskom prvenstvu koja će biti u Americi 8. juna“, izjavio je Borković.

Na ovom štandu, mališani su imali priliku da se igraju na simulatoru trkačke vožnje, što je izazvalo veliko oduševljenje među najmlađima.

Štand Dušana Borkovića posetili su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, predsednik Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i Policija Pančeva.

Zvaničnici su mališanima prenosili važna znanja o bezbednosti u saobraćaju, uz posebno isticanje da ulica nije trkačka staza.

Direktor Agencije za Bezbednost Saobraćaja Republike Srbije Branko Stamatović rekao je da igraonice koje su održane imaju za cilj veću bezbednost dece u saobraćaju.

„Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je druženje sa ‘Pažljivkom’ kako bi deca kroz igru učila o bezbednosti u saobraćaju. Cilj je veća bezbednost dece, da se osamostale u saobraćaju i da budu bezbedna na putu od škole do kuće. Agencija, uz podršku lokalnih samouprava i nadležnih organizacija, teži da ostvari ‘Viziju 0’ bez poginule dece do 2030.godine, kroz razne preventivno – edukativne kampanje, što će se nastaviti i u narednom periodu“, izjavio je Stamatović.

(RTS)