Damir Mikec zvanično najbolji strelac sveta

Nagrada "Zlatna meta" uručena mu je u Kairu, gde je održano poslednje veliko takmičenje – završni turnir, "Kup predsednika", na kome je naš reprezentativac osvojio zlatnu medalju. Priznanje su mu uručili novi predsednik Svetske streljačke federacije Lućijano Rosi i novoizabrani generalni sekretar te organizacije Vili Gril. 

"Ovo je završni turnir u godini i za mene je okončan na najlepši mogući način. Sa ovim zlatom, poneo sam i titulu najboljeg strelca godine na svetu, osvojio sam 13 medalja na najvećim takmičenjima i više i bolje nisam mogao, ali sam presrećan da sam uspeo u ovoj postolimpijskoj godini da ostvarim takve rezultate. To znači da nema opuštanja, da se radi sve jače i jače. Ovo mi je ukupno treće zlato sa završnog turnira i stvarno sam prezadovoljan jer nisam u ovoj godini posle Tokija zaista očekivao da će se redjati ovako dobri rezultati, ali, naporan rad se isplatio", rekao je najbolji strelac sveta Damir Mikec.

Mikec je bio zlatni na Svetskim Kupovima u Bakuu i Čangvonu, u disciplini malokalibarski pištolj je osvojio je zlato na Svetskom šampionatu i bronzu na Evropskom prvenstvu.
Sem Mikeca, među deset najboljih na svetskim rang listama se nalazi još troje srpskih strelaca. Zorana Arunović je druga na listi najboljih svetskih takmičarki vazdušnim pištoljem. Teodora Vukojević drži sedmo mesto vazdušnom puškom, a Lazar Kovačević je deseti, istim oružjem, u muškoj konkurenciji.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike