Borkovićeva nova šansa na drugoj trci u Monci

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković je prvu trku pretposlednjeg trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata na stazi u Monci završio na sedmoj poziciji i osvojio nova 23 boda, 5 bodova sa kvalifikacija i 18 sa trke.

Borković je odlično startovao i izborio treću poziciju koju je uspešno održavao sve do sredine trke kada su počeli da se javljaju tehnički problemi sa menjačem.

Tokom sedmog kruga, dok se sa četvoricom vozača nadmetao za petu poziciju, u jednom trenutku je jedan od konkurenata izleteo sa staze. a Borković je pao na osmu poziciju. U nastavku Borković je uspeo da popravi plasman za jedno mesto i trku je završio na sedmom mestu. 

Uz nove osvojene bodove Dušan Borković je trenutno 11 u generalnom plasmanu gde je prvoplasirani Mikel Azkona dok je Franko Girolami na drugoj poziciji, a trećeplasirani je Nils Langeveld.

Do novih bodova i plasmana među deset najboljih vozača Borković će pokušati da dođe u drugoj trci koja počinje u 13.30, a tok tog nadmetanja možete pratiti u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар