Arunović i Mikec osvojili srebro na Svetskom kupu u Bakuu

Srpski tandem Arunović/Mikec je ove godine na svakom velikom takmičenju osvojio medalju. Arunovićeva i Mikec su na prvom Svetskom kupu u Kairu stigli do srebra, a potom su u Talinu ponovo postali prvaci Evrope.

U kvalifikacijama za finale je učestvovalo je 55 parova. Prve tri ekipe – Indija 1, Srbija 1 i Turska 2 su postigli identičan rezultat sa po 581 krugova. Tako je broj unutrašnjih centara presudio koji timovi će otići u meč za zlato, a ko će se boriti za bronzu. Indijski tandem je skupio 24, srpski 19, a turski 16 „muševa“, pa su se Indija i Srbija plasirali u finale.

Duel je od početka bio izjednačena borba. Indijci Divij Tadigol Subarahu i Sarabjot Sing su bili uspešniji u prvoj seriji, a srpski tim ih je sustizao.

Posle pet hitaca, Indija je vodila 6:4, a onda je srpski tim u tri serije bio uspešniji, nanizao šest poena za redom i poveo sa 10:6. Međutim, Indijci su uzvratili istom merom i sa serijom 6:0 preokrenuli rezultat na 12:10. Arunovićeva i Mikec su izjednačili na 12:12, potom na 14:14. U 15. seriji, Indija je bila preciznija i osvojila zlato trijumfom 16:14.

„Sitni detalji su odlučivali i u kvalifikacijama i u meču za zlato, koji je bio vrlo izjednačena borba. Srećni smo što smo produžili niz medalja, nastavljamo sa radom i nadam se da ćemo se u avgustu, u ovoj istoj dvorani ponovo boriti za medalju, na Svetskom prvenstvu“, istakao je Mikec.

Zorana Arunović dodaje da su ciljevi nacionalne selekcije uvek najviši.

„Sport ne bi bio interesantan kada bi bio predvidljiv. Mi smo uvek među kandidatima za medalje, nekad stignemo do njih, nekada ne. Ponekad izgubiš, ponekad pobediš. U svetu streljaštva ima mnogo dobrih individualaca od kojih mogu da se sastave odlični miks parovi. Dobro je da održavamo kontinuitet visokih plasmana. Nama su ciljevi uvek najviši, na takmičenja dolazimo sa željom da osvajamo medalje. Pred nama su sada dva velika izazova, Evropske igre u Poljskoj i Svetsko prvenstvo u Bakuu. Željno iščekujemo šampionat sveta, posebno zato što još uvek nismo osvojili odličje na planetarnim prvenstvima“, zaključila je Arunovićeva.

Drugi miks pištoljem selekcije Srbije, Jovana Todorović/Dimitrije Grgić je osvojio 47. mesto. Danas je održano i takmičenje miks parova puškom. Vrlo visok plasman u konkurenciji 72 para ostvario je srpski miks Teodora Vukojević/Lazar Kovačević. Iskusni sastav Andrea Arsović/Milutin Stefanović se takođe našao u „gornjem domu“ na 35. mestu.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike