Anja Crevar za RTS: Biće medalja, isplivaću olimpijsku normu u Beogradu

Anja Crevar je bila najbolja juniorka sveta u plivanju. Učestvovala je na Olimpijskim igrama u Riju i Tokiju. Sa nepune 24 godine, vratila se sa Svetskog prvenstva u Dohi kao četvrta na svetu. Malo joj je nedostajalo do medalje, još manje do olimpijske norme.

Mlada srpska plivačica kaže za RTS da je medalja u Kataru ipak bila daleko, ali da zna da može da ih osvaja i da će ih biti.

„Polako, sve ide kako treba. Imala sam nesreću da su se trke odvijale u stazama sa spoljnih strana, tako da nisam bila u mogućnosti da ih vidim i da kontrolišem trku. Bože moj, biće, norma je blizu i to će se desiti“, ističe Crevar.

Priznaje da trenutno nije spremna da pliva brže i da je u nedelju pružila svoj maksimum, ali napominje da je promenila način treniranja od januara i veruje da je to bila dobra odluka.

„Vratila sam se treneru sa kojim sam postigla najveće uspehe u karijeri – Marku Spasovu. On mi piše program. Sebastijan Higl to sprovodi na Košutnjaku. Verujem da će dati još bolje rezultate“, kaže Crevar.

Već od 10. do 23. juna u Beogradu se održava Evropsko prvenstvo. Crevar kaže da je teško tempirati formu za olimpijsku normu više puta u toku godine, ali obećava da će u Beogradu sigurno biti dobra i da će isplivati normu, kako kaže, na ovaj ili na onaj način.

„Da li ću uspeti pre toga… Ja ću se potruditi, ali imamo ciljana takmičenja, biće par kontrolinih. Ne znam da li će tu biti norma, nadam se iskreno, ali biće u Beogradu sigurno“, naglašava Crevar.

Prošlo je 15 godina od Svetskog prvenstva u Rimu, kada je Nađa Higl osvojila zlato. Od tada Srbija nije imala finalistu na prvenstvima sveta u ženskoj konkurenciji.

(RTS)