Akcija „Crveno-bela krv“ na Marakani – davaocima besplatne ulaznice za utakmicu sa Valensijom

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Stadionu „Rajko Mitić“ počela je jutros u 9.00 sati. Tokom prepodneva se odazvalo dosta građana i prva količina krvi je već otišla u Institut za transfuziju krvi Srbije.

Mirjana Knežević iz Instituta za transfuziju kaže za RTS da već duže vreme Institut raspolaže sa jednoipodnevnim rezervama krvi i da najviše nedostaju A i nulta krvna grupa, pozitivna i negativna.

„Nadamo se i verujemo da će današnja i sutrašnja akcija zaista popuniti rezerve koje su na minimumu i da će zdravstveni sistem moći normalnije da funkcioniše u narednom periodu“, naglašava Kneževićeva.

Ističe da su potrebe bolnica velike i da je neophodno da rezerve budu makar na trodnevnom nivou kako bi zdravstveni sistem nesmetano funkcionisao.

Podseća da krv mogu da daju sve zdrave osobe starosti od 18 do 65 godina koje se dobro osećaju, nisu na terapiji i nisu imale bilo kakvu hiruršku intervenciju u poslednjih šest meseci.

Košarkaški klub Crvena zvezda je najavio da će svi navijači koji daju krv dobiti ulaznicu za meč crveno-belih protiv Valensije u 24. kolu Evrolige. Utakmica je na programu u utorak od 20.00 u „Štark areni“.

Krv je dao i direktor Zvezde Milan Dozet. Za RTS kaže da je u pitanju lepa akcija kojoj se članovi crveno-bele porodice rado odazovu u velikom broju.

(RTS)


Ostavite komentar