Zvezda: Kuzmić je sve bolje, od ponedeljka na intezivnoj nezi

KK Crvena zvezda obavestila je u nedelju javnost da se košarkaš Ognjen Kuzmić oseća znatno bolje i da će u ponedeljak biti premešten iz šok sobe Urgentnog centra na odeljenje intenzivne nege te zdravstvene ustanove.

Kuzmić je od petka u potpuno svesnom stanju, komunicira sa članovima svoje porodice i lekarima koji su zaduženi za njegov oporavak, a kojima je KK Crvena zvezda još jednom iskazala ogromnu zahvalnost na svemu što čine kako bi se Ognjen što pre u potpunosti oporavio.

Prema procenama lekarskog tima, Ognjen je sada potpuno van životne opasnosti, nema negativnih promena, niti bilo kakvih komplikacija i pogoršanja sa povredama glave i grudnog koša.

Operacijom su potpuno sanirane teške povrede gornje vilice, a već tokom današnjeg dana, Kuzmić bi mogao i po prvi put potpuno da se pridigne iz kreveta i stane na svoje noge, što je izuzetan pomak i napredak za samo 7 dana od kada je reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde prebačen u Beograd sa teškim povredama opasnim po život.

Klub sa Malog Kalemegdana je u svom oglašavanju putem zvaničnog sajta izrazio i veliko zadovoljstvo zbog infromacije koju je dobio od lekara iz Banja Luke i porodice Bogdana Ilića, sa kojima je takođe u svakodnevnom kontaktu od nedeljne nesreće. Bogdan je takođe povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju zajedno sa Kuzmićem, ali se i on probudio iz kome i oporavlja se zahvaljujući velikim naporima i brigom lekarskog tima iz Banja Luke.

O daljem toku oporavka Ognjena Kuzmića KK Crvena zvezda će obavestiti javnost početkom naredne nedelje.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike