Zvezda kreće sa plej-ofom ABA lige, Zadar dolazi u Beograd

Mečom Budućnosti i Mege kreće ABA plej-of od 18 časova, a u narednom terminu Crvena zvezda igra protiv Zadra.

Gosti su pričinili jedno od najvećih iznenađenja sezone slavlljem u Beogradu 98:96 posle velikog preokreta u poslednjoj deonici.  Jedan od tek tri poraza aktuelnog šampiona ove sezone u ABA ligi.

Taj meč je bio pokazatelj da rad Vlade Jovanovića nije u skladu sa ambicijama „crveno-belih“ i ubrzo zatim je sklonjen. 

Zvezda se revanširala u Zadru sa kamatom, pobedivši 95:76.

Trener Zvezde Duško Ivanović naveo je da Zadar ima specifičan stil igre u napadu.

„Plej-of je interesantno takmičenje i daje šansu svima. Bez obzira što imamo prednost domaćeg terena, plej-of je specifičan, jer svi mogu da pobede. Izuzetno poštujemo ekipu Zadra, koja je u regularnom delu sezone pobedila Zvezdu u Beogradu. Igraju izuzetno i specifično u odbrani i u napadu i mogu da stvore probleme mnogim ekipama. Nadam se da ćemo biti fokusirani, imati energije i odigrati u prvoj utakmici kako je potrebno“, rekao je Ivanović na konferenciji za medije.

Takođe, duel će biti zanimljiv zbog susreta dva člana idealne petorke ABA lige, najzvučnijeg imena u regionalnoj košarci Fakunda Kampaca i ovogodišnjeg MVP-a Luke Božića iz redova Zadra.

Serija se igra na dva dobijena meča. Prvi duel kreće od 20 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, njegov tok možete rpatiti iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)