Zvezda ispustila +13 i izgubila u Kaunasu

Ekipa Dejana Radonjića ispustila je 13 poena prednosti početkom druge četvrtine i zabeležila 18. neuspeh u Evroligi, pa i dalje zauzima pretposlednje mesto.

Zvezda je 17. na tabeli sa skorom 7-18, dok je Žalgiris devetoplasirani sa 13-11.

Utakmica u Kaunasu počela je dvobojem Džordana Lojda i Najdžela Hejsa, koji su razmenili po prvih pet poena. Crveno-beli nisu imali rešenja za Amerikanca, ali su se nekako držali, da bi sredinom prve četvrtine proradio Marko Simonović.

Simonović je pogodio tri od prva četiri šuta za tri poena i pokrenuo goste, a seriju je, zajedno sa Dejanom Davidovcem i Ognjenom Dobrićem nastavio i u drugoj deonici.

Zvezda je došla do maksimalnih +13 u tim trenucima, najviše zahvaljujući odličnoj odbrani koja je krunisana dobrim napadima.

Međutim, čim su Radonjićevi izabranici malo popustili u defanzivi, Žalgiris se vratio – Hejsu se pridružio Marijus Grigonis, pa su "zeleni" u svega nekoliko napada istopili prednost.

Aleksa Uskoković je trojkom odbio nalet rivala neposredno pred petnaestominutnu pauzu, na koji je srpski šampion otišao sa viškom od četiri poena.

Uskoro opširnije…

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар