Zvezda do vrha napunila koš Panatenaikos u Minhenu

Crveno-beli su uspeli da se plasiraju u finale turnira. Nadigrali su Atinjane i pokazali da su dobroj formi u ovoj fazi priprema pred početak nove sezone. Prvo poluvreme je bilo izjednačeno. U trećem periodu Zvezda je prelomila meč stekla veliku prednost, pa je poslednji period bio samo odrađivanje posla.

Trijumf ostao u senci povrede Erona Vajta koji je posle jednog duela pod košem u kome je igrač Zvezde odgurnut povredio levu ruku i glavu. Posle ukazane pomoći stavljena mu je longeta i napustio je teren, a potom je prevezen u bolnicu n adalje preglede.

Nakon startne prednosti crveno-belih, protivnik je uspeo da preokrene i na kraju prvog perioda Panatenaikos je imao prednost – 19:14. Do kraja prvog poluvremena crveno-beli su držali priključak i na veliki odmor se otišlo pri prednošću Atinjana – 35:32.

Drugo poluvreme i neka druga Zvezda na terenu. Ekipa našeg šampiona je povezala redove. Sjajna odbrana dovela je do nekoliko lakih koševa u napadu. Počeli su crveno-beli da pogađaju sa svih pozicija i vrlo brzo preokrenuli rezultat.

Do kraja perioda prednost je samo rasla. Na kraju treće četvrtine Zvezda je vodila sa 64:43.
Poslednji period crveno-beli su rutinski odradili, dobili su i četvrtu četvrtinu, za konačnih – 83:55.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар