Zoran Lukić selektor košarkaške reperezentacije Rusije

Lukić je na selektorskoj pozciji zamenio Sergeja Bazareviča koji je smenjen nakon neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Krajem septembra imao smo prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija", rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.

Govoreći o načinu budućeg rada sa reprezentacijom uporedio je to sa dosadašnjom strategijom u matičnom klubu.

"U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo za dve reprezentacije – Rusije i Srbije", zaključio je Lukić.

Lukić je veći deo trenerske karijere u Rusiji, počeo u Beopetrolu, a 2006. godine postao je trener druge ekipe moskovskog CSKA.

Posle dve godine prešao je u Nižnji u kome je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар