Zadar uložio žalbu zbog prevelike buke na utakmici u Splitu

Split je u sredu pred svojim navijačima na Gripama savladao Zadar rezultatom 87:77 u trećoj utakmici finalne serije hrvatske Premijer lige. Splićani vode sa 2:1 u pobedama i biće u prilici da na svom parketu okončaju seriju i osvoje titulu prvaka Hrvatske.

Četvrta utakmica na programu je u petak u 20.00 časova, a Zadrani su napravili nesvakidašnju uvertiru, pošto su uložili zvaničnu žalbu na preveliku buku tokom trećeg duela u Splitu.

 „Dve su stvari u pitanju. Po nama neprimereno je da službeni spiker može biti ujedno i vođa navijača. Nadalje, iza naše klupe bile su dve brodske sirene, a to se tako ne radi“, rekao je sportski direktor Zadra Denis Pleslić, koji je stavio potpis ispod žalbe.

Naravno, Splićani tvrde da je sve bilo regularno. Portparol KK Split smatra da je atmosfera na Gripama bila fer i korektna.

„Na Gripama je bila predivna atmosfera, baš kakav derbi za prvaka i zaslužuje. Očekujemo da će i u četvrtoj utakmici atmosfera biti ista, fer i korektna i sa jedne i sa druge strane, te da ćemo svi uživati u košarci. Pobedu neka odnese bolji“, rekao je Maršić za Antenu Zadar.

Da sve bude još neobičnije, direktor KK Zadar Edi Nadarević kaže da ne zna ništa o žalbi. Njemu buka nije smetala, ali klub je svejedno podneo žalbu.

„Ne znam ništa o žalbi. Nikakvih negativnih tenzija na utakmici nije bilo. Bila je prava sportska atmosfera i prava sportska buka, kao i nekad u Jazinama. Truba? To je uobičajeno na ovakvim utakmicama. Možda jedino njihov spiker koji u NBA stilu na mikrofonu zaori kada Split postigne koš, to je malo iritantno, ali ni to nije negativno jer u sportskom kontekstu to je normalna stvar“, istakao je Nadarević.

(RTS)