Vučić za RTS: Uvek ću da se zalažem za privatizaciju klubova, ali nemam snage da to izvedem

Vučić se drugi put oglasio o finansiranju Zvezde i Partizana iz državnih izvora. Prvi put je nakon Kupa „Radivoj Korać“ istakao da večiti rivali ne bi postojali bez pomoći države, a u emisiji „Takovska 10“ na RTS-u naglasio je da je u toj izjavi rekao ono što ceo narod misli.

„Oni meru uspeha traže u porazu onog drugog. Pet puta više nego pre 2012. uloženo je u rukomet, odbojku, vaterpolu, mnogo više i nastavićemo to da radimo. Za mene je uspeh 10 medalja na Olimpijskim igrama. A i ove nagrade, koje isplaćuje država redovno, vidim da je to stimulans sportistima“, rekao je Vučić.

U prostorijama Zvezde i Partizana tokom dana boravile su Budžetska i Poreska inspekcija čime je započeta kontrola poslovanja klubova.

„Uvek ću da se zalažem za privatizaciju klubova, ali nemam snage da to izvedem jer je ogromno licemerje u našem društvu. Svi znaju da to treba da se uradi, ali niko neće da podmetne glavu. Partizan ima više novca u fudbalu od Zvezde. Privatnici koji ulažu to rade jer ih država zamoli. Trudimo se da merimo na ravne časti. Ne dobija Partizan manje, dobijaju podjednako“, istakao je predsednik Srbije.

Nedugo nakon prve izjave predsednika Srbije da država finansijski pomaže klubovima, Zvezda i Partizan su izneli podatke poslovanja.

(RTS)