Vlasnik Finiks sansa se sukobio sa Jokićem kom sada preti suspenzija

Nikola Jokić je pored rekordnih 53 poena u porazu Denvera od Finiksa privukao pažnju na sebe i odgurivanjem vlasnika Finiks sansa nakon kog mu sada preti i suspenzija.

Jokić je na dva i po minuta do poluvremena ušao u sukob sa vlasnikom Finiks sansa Metom Išbijom koji je sedeo u prvom redu i nije hteo da mu da loptu.

Centar Srbije je pokušao da uzme loptu i nastavi igru, ali je vlasik franšize iz Arizone,prvo držao loptu a potom je i bacio, ovo je isprovociralo Nikolu da laktom odgurne Išbiju koji je to iskoristio da dramatično padne na stolicu.

Košarkaš Denvera je posle meča izjavio da mu je sudija dao tehničku uz objašnjenje da je Jokić odgurnuo navijača.

„Rekao mi je da sam odgurnuo navijača, ali on je prvi stavio ruku na mene, mislio sam da liga treba da zaštiti igrače, ali možda nisam u pravu“, izjavio je Jokić i rekao da zna da je odgurnuo vlasnika Sansa, ali je on u tom trenutku običan navijač jer sedi i gleda utakmicu.

U pravilima lige jasno stoji da će svaki ulazak košarkaša u tribine izuzev radi aktivnog nastavka igre biti kažnjen isključenjem sa utakmice.

Centar repreznetacije Srbije na meču je prošao samo sa tehničkom, ali NBA liga ima pravo da Jokića suspenduje za narednu utakmicu, ono što Jokiću ne ide na ruku je to što je odgurnuo vlasnika kluba.

Potencijalna suspenzija bi bila veliki peh za Denver koji pod tim okolnostima ne bi imao nikakve šanse u meču pet koji igra na domaćem parketu.

(RTS)