Venecija: Osporićemo prelazak Kabokla u Partizan svim raspoloživim sredstvima

Italijanski klub navodi da je Kaboklo napravio prekršaj i nelegalnu saradnju sa menadžerom.

„Klub je primio na znanje nepravednu i pogrešnu odluku Međunarodne košarkaške federacije da na zahtev beogradskog kluba Partizan izda dozvolu za prelazak igraču Brunu Kaboklu. Izdavanje gore pomenutog ovlašćenja, posle veoma ozbiljnog prekršaja koji je počinio sportista, u očiglednoj lošoj nameri i uz nelegalnu saradnju menadžera i novog kluba, potpuno je neprihvatljivo. Venecija će ga osporiti na svakom forumu i sa svim raspoloživim sredstvima advokata, počevši od žalbe Žalbenom veću Fibe“, stoji u saopštenju Venecije.

Italijanski klub kaže da zadržava pravo da se nezakonito ponašanje menadžera igrača i samog Partizana iz Beograda utvrdi pred nadležnim organima, koji su, uprkos tome što su bili svesni ugovornih obaveza sa Venecijom, izvršili zahtev za transfer.

„Nije tolerantno da u funkcionalnom i međuzavisnom sistemu, kao što je ovaj u evropskoj košarci, klub iskoristi učinak igrača koji je ugovorom povezan sa potencijalnim protivnikom. A ponašanje igrača i agenata koji zanemaruju ne samo ugovore, već i sportske programe, investicije i konkurentnost timova, nije podnošljivo“, navodi se u saopštenju.

Iz Venecije ističu da su odlučni da nastavi pravnu bitku protiv svih onih koji su uključeni u ovu stvar i to na svim mogućim mestima.

„Jasno je da poštovanje kodeksa ponašanja koje sankcioniše Fiba i osnovnih sportskih vrednosti, koje bi trebalo da dele svi, ne može biti povereno individualnoj savesti onih koji rade, u bilo kom svojstvu“, zaključuje se u saopštenju KK Venecija.

(RTS)


Ostavite komentar