Večiti rivali ili neko drugi – borbe za finale Kupa Radivoja Koraća

Počinje "ono pravo" u niškom "Čairu", iako smo i u četvrtfinalima videli neke poprilično zanimljive duele.

Crveno-beli su se u četvrtak mučili na početku, a onda deklasirali Radnički iz Beograda, posle čega je Mega Bemaks umalo izbegao ispadanje protiv Slobode iz Užica.

"Ono što je bilo bitno i uvek će biti bitno kad se takmičimo u završnicima je respekt za takmičenje i prema svim protivnicima. Koincidencija je da sam ja to naučio kao mlad trener ovde u Nišu, kada je moja ekipa igrala Drugu ligu u konkurenciji najjačih timova Evrope, pa se bajka ostvarila. Posle toga uvek ubeđujem svoje igrače da nikoga ne treba potcenjivati", rekao je Dragan Šakota.

Njegov kolega na klupi Mege Dejan Milojević imao je obračun sa sudijom, zbog čega je isključen, pa je do kraja susreta tim vodio pomoćni trener Vule Avdalović.

"Mislim da smo sačuvali energiju i da ćemo imati dovoljno snage za meč protiv Crvene zvezde", kazao je Avdalović.

Dan kasnije Partizan je takođe teškom mukom eliminisao Borac, ali je ostao bez Stefana Birčevića, koji će prema rečima trenera Andree Trinkijerija, verovatno propustiti ostatak Kupa Koraća.

"Sumnjam da će biti spreman… I to je baš veliki problem jer smo hteli da rasporedimo minutažu, da se pripremimo. Sada je išao na snimanje, sumnjam, ne znam", poručio je Trinkijeri.

Crno-beli idu na megdan "panterima" jer je FMP bio bolji od Dinamika.

Pobednici današnjih mečeva boriće se u nedelju od 21 sat za "Žućkovu levicu", koju brane košarkaši Partizana.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar