Trinkijeri: Pobeda važnija od kvaliteta igre

Partizan je odigrao prvu utakmicu pred svojim navijačima u novoj sezoni, a italijanski trener rekao je da mu je pobeda bila važnija od igre.

"Sve je ovo novo, veliko, teško… Zato smo prvo poluvreme odigrali katastrofalno. Bili smo na putu 25 dana, ovo je prva utakmica kod kuće… Negde sam i znao da će tako biti i to je razlog što nisam bio fokusiran na kvalitet igre, nego samo na pobedu kako bismo kompletirali trijumf u Veneciji."

Trinkijeri je rekao da je očekivao težak meč.

"Voleo bih da kažem da je utakmica teška kako sam očekivao, ali bih vas lagao – bila je teža! Oni su nas praktično "ubili" na početku, polaganje, trojka, polaganje, trojka… U drugom poluvremenu smo uspeli da se vratimo."

Italijan je pohvalio igru iskusnog kapitena Novice Veličkovića.

"Izvadili smo ga iz frižidera i zagrejali ga u Laktašima. Novica je primer šta znači košarkaška glava, kako se pripremiti za ovakav meč, odigrati… Malo je ‘poludeo’ u jednom trenutku, bio kreativan u odbrani i izmislio nekoliko rotacija sa Marsa, pa sam se malo naljutio, ali drago mi je da je sa nama."

Trinkijeri je dodao da povreda Rašona Tomasa, koji nije igrao protiv Tofaša, nije teže prirode, ali da nije želeo ništa da rizikuje.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike