Trenerska klinika ponela ime Dušan Duda Ivković – u čast legendi srpske košarke

Posle 20 godina postojanja Klinika je promenila je naziv odlukom Upravnog odbora UKTS, saopštilo je Udruženje.

Protekle dve decenije Beogradska košarkaška klinika okupila je sve naše najznačajnije košarkaške stručnjake, a predavanja su držali vrhunski NBA treneri poput Grega Popoviča, Lerija Brauna, Majka Dantonija, Dona i Donija Nelsona, Dela Herisa, Stena Van Gandija, kao i najistaknutiji evropski stručnjaci Etore Mesina, Aito Garsija, Đoan Plaza, Havijer Imbroda, Dimtris Itudis i mnogi drugi.

Zahvaljujući kvalitetu predavača, za čije dovođenje je nemerljive zasluge, kao uostalom i za pokretanje celog ovog ambicioznog projekta imao upravo Dušan Ivković, ovaj trenerski seminar je stekao ogroman ugled u svetu.

Sve to Ivković je predano radio uz podršku UKTS kako bi se omogućilo što bolje stručno usavršavanje naših trenera što je smatrao jednim od ključnih faktora za dalji razvoj košarke na ovim prostorima.

Pripreme za narednu "Beogradsku košarku kliniku – Dušan Ivković" uveliko su u toku, a kako iz UKTS-a najavljuju među predavačima trebalo da se ponovo nađu i dva istaknuta trenerska imena iz NBA lige.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар