Trejd Filadelfije i Minesote: Batler u Fili, Šarić u Mineapolisu

Džimi Batler napokon je trejdovan iz Minesote i uputiće se u Filadelfiju, gde će pojačati Bena Simonsa i Džoela Embida u pohodu na Istok.

U pravcu Minesote idu Dario Šarić, Robert Kovington, Džastin Peton i pik druge runde. 

Batler je početkom sezone zatražio trejd od čelnika Minesote, a kao glavni razlog naveo je nezadovoljstvo zalaganjem saigrača Viginsa i Taunsa.

Nakon što nije prošao trening kamp sa ekipom, kao ni predsezonu, očekivalo se da će Batler brzo napustiti tim. 

Do toga nije došlo jer je prema navodima Vojnarovskog, Minesota previše tražila za Batlera i nije bila zadovoljna ponudama ostalih ekipa.

Batler je potom napravio incident kada se pojavio na treningu Minesote, na koje do tada nije dolazio i sa ekipom rezervista odigrao veoma dobro protiv startera ekipe. Uz to Batler je vređao čelne ljude kluba i govorio kako tim bez njega ne može da pobedi utakmicu.

U poslednjih nekoliko mečeva, Batler je birao susrete u kojima će nastupati, pa je ekipa nakon 15 utakmica pri začelju tabele sa skorom od četiri pobede i devet poraza.

Tokom karijere Batler je upisao četiri nastupa na "Ol-star" meču kao član Čikago bulsa, koji su ga pre sedam godina draftovali sa 30 pozicije na draftu. 

Minesota je za Batlera dobila više nego solidnog hrvatskog košarkaša Dario Šarića, kao i defanzivnog specijalistu Roberta Kovingtona, pa se stiče utisak da su obe ekipe profitirale trejdom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike