Svetski šampioni stigli u Srbiju

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović čestitao je basketašima, koji su igrali u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić, na velikom uspehu na Filipinima.

"Košarkaški savez Srbije i cela nacija ponosni su što srpski basketaši treći put u nizu postali šampioni sveta. Ponovo su najbolji na planeti, pratio sam ih, razgovarali smo više puta tokom turnira… Na pravi način su predstavili Srbiju. Nije bilo lako i ponosan sam na njih, kao i cela nacija", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

Prema njegovim rečima, KSS je značajno podigao basket u zemlji i samo u ovoj godini organizovao preko 40 turnira.

"Basket je olimpijski sport, ozbiljna stvar i želim im da nastave sa odličnim rezultatima", dodao je predsednik KSS.

Najkorisniji igrač turnira Dušan Domović Bulut istakao je učinak novajlije u sastavu Stefana Stojačića.

"Stefan nam je doneo neophodnu želju i agresivnost, što nam je falilo. Teško mu je bilo da se uklopi, ali je bio prevaga u nekim utakmicama. Želimo da ostanemo najbolji", rekao je Domović Bulut.

Stojačić je podsetio da je imao puno uspona i padova u karijeri i da mu je drago što je postao prvak sveta i u basketu.

"Karijera mi je išla ‘gore-dole’, osvajao sam zlatne medalje u košarci, potom imao i pauzu, a sada sam napravio uspeh i sa basketašima, kao da sanjam. Velika mi je čast što sam deo tima koji je popularizovao basket. U Srbiji se igra najbolji basket", poručio je Stojačić.

Neizbežno pitanje za Dejana Majstorovića bilo je da opiše pobednički koš u polufinalu protiv Poljske.

"Pomislio sam samo ‘Pomozi Bože’… imao sam mnogo sreće, a i verovao sam. Rekao sam Bulutu da ću da rešim", naveo je on.

Njihov saigrač Marko Savić dodao je da se pribojavao duela u grupnoj fazi sa Holandijom, ekipom koju je reprezentacija Srbije savladala i u finalu.

Čak četiri puta, na pet turnira, su srpski basketaši bili zlatni na Svetskom prvenstvu, pa će titulu braniti i naredne godine u Amsterdamu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike