Srbija protiv Gruzije za novi trijum u kvalifikacijama

U prvom kolu izabranici Aleksandra Đorđevića savladali su Austriju (85:64). Večeras našu selekciju očekuje reprezentacija sa znatno višim košarkaškim rejtingom, koja je stalni učesnik evropskih šampionata.

Selektor Aleksandar Đorđević očekuje novi pobedu uz veću podršku sa tribina. Iako je ovo kvalitetniji rival od Austrijanaca selektor se nada da če disciplinovanom igrom uspeti da se, pre svega, neutrališe protivnikov šut.

„Očekuje nas utakmica koju moramo da odigramo agresivno i koncentrisano, na još višem nivou nego protiv Austrije. Uz takav pristup od samog početka, možemo da iskoristimo prednost domaćeg terena i dođemo do pobede. Nadamo se još većoj i brojnijoj podršci publike u dvorani, koja nam je preko potrebna. Gruzija je iskusna šuterska ekipa i mogu da budu jako opasni ako od početka ne nametnomo našu agresivnu igru i naš ritam. Protiv Nemačke su bili izuzetno šuterski raspoloženi u prvom poluvremenu, kada su pogodili čak osam trojki. Moramo da zaustavimo njihove šutere, pre svih Markešvilija, Čikašvilija i Diksona, ali i ostale igrače koji mogu da iskoriste svaku našu dekoncentraciju. Očekujem da, uz podršku publike, dođemo do nove važne pobede u kvalifikacijama", rekao je Đorđević.

Gruzija u ovaj meč ulazi posle poraza u prvom kolu od Nemačke sa 79:70. U drugom meču grupe sastaju se Austrija i Nemačka.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike