Srbija je zemlja basketa, nedostaje samo olimpijsko zlato

Reprezentacija Srbije je osvojila šesto svetsko zlato pobedom nad Amerikancima u dramatičnom finalu prvenstva održanog u Beču.

„Stvarno veliki uspeh smo napravili. Ovo je jedno od najjačih svetskih prvenstava do sada. Osam svetskih prvenstava, šest zlata i jedno srebro. Što je najgore, izgubili smo od Katara finale 2014, ali stvarno veliki uspeh i odigrali smo ekstra turnir“, smatra Dejan Majstorović.

Biti svetski ili evropski prvak je velika stvar, ali su ovi momci na to navikli. Iako su iz Tokija doneli medalju, ona nije bila najsjajnija, pa se o Parizu i novom olimpijskom turniru, koji je upravo pobedom u Beču već obezbeđen, uveliko razmišlja.

„Ja mislim da niko od njih nije potpuno ispunjen i mi čekamo tu sledeću godinu i to što nam fali“, tvrdi trener Danilo Lukić.

Olimpijske lovorike se sanjaju, ali do njih doći… To neće biti lako. Iz godine u godinu je konkurencija sve jača, a za to postoji i razlog.

„Sigurno da je basket u velikoj ekspanziji kao sport. Počeli su svi da ulažu i da se bave basketom. Tako da je normalno da je svaki turnir sve jači i jači, i da će svako naredno prvenstvo biti sve jače i jače“, rekao je najbolji basketaš sveta Strahinja Stojačić.

Čak i da ne urade više ništa, što je malo verovatno, ovi momci su već doneli mnogo srpskom sportu.

A da li će biti nekoga da ih nasledi. Nema nikakve sumnje. Probajte da nađete slobodan teren da odigrate jedan basket. Ozbiljno ćete se namučiti.

(RTS)


Ostavite komentar