Spolstra: Verovali smo jedni drugima, protivnik zaslužuje svako poštovanje

Košarkaši Majamija izjednačili su na 1:1 u finalu NBA lige, pošto su noćas u gostima pobedili Denver rezultatom 111:108.

„Pokazali smo priličnu prilagodljivost tokom sezone. Suočavali smo se sa situacijama bez izgovora oko povreda, promena petorki. Sve nas je to očeličilo. Očeličilo nas je 57 utakmica na jednu loptu. Želimo da očuvamo ovaj nivo prilagođavanja jer crpimo snagu iz toga. Ali protivnik je zaista težak i zaslužuje svako poštovanje“, rekao je Spolstra na konferenciji za medije.

Majami je pogodio 17 trojki na drugom meču protiv Denvera.

„Imali smo više izrađenih šuteva. To samo po sebi ne garantuje pogotke, ali nam daje najbolju moguću šansu. Lopta je išla gde je trebalo, svi su bili svesni zadatka. Verovali smo u sebe, verovali smo jedni drugima“, dodao je trener Majamija.

Novinarka ESPN-a Ramona Šelburn pitala je Spolstru da li protivničke ekipe pokušavaju da kontrolišu učinak Nikole Jokića na terenu.

„To je smešno. Neko ko ne zna mnogo o košarci to tvrdi. Momak je neverovatan igrač. Dve godine zaredom bio je najbolji košarkaš na svetu (MVP). Moramo da se fokusiramo na ono što radimo. Pokušavamo da radimo stvari na teži način. A Jokić zahteva od vas da mnoge stvari morate da radite na teži način. Ima naše puno poštovanje“, rekao je Spolstra, a potom je napustio konferenciju za medije.

Naredni meč biće odigran za tri dana u Majamiju.

(RTS)