Slobodan Maletić: Svi su oduševljeni igrom Srbije u četvrtfinalu, Simanić znatno bolje

Maletić kaže da je sve u Manili oduševio način na koji su se košarkaši Srbije plasirali u polufinale Svetskog prvenstva, naročito, kako se ocenjuje atomska energija u igri Srbije u odbrani.

Kako je konstatovao, najbolju šutersku ekipu na prvenstvu do sada reprezentativci Srbije sveli su na manje od 70 poena.

Maletić kaže da su reprezentativci Srbije odradili  strening u teretani pa im sledi trening oporavka.

Dva slobodna dana omogućavaju im da se dobro odmore i pripreme za polufinalni meč u petak sa početkom od 10.45 po srednjeevropskom vremenu. Protivnika će saznati posle današnjeg četvrtfinalnog meča Slovenije i Kanade.

Orlovi kažu da im je svejedno ko će im se suprotstaviti u polufinalu.

Maletić ukazuje na to da reprezentaciju Slovenije naš igrači dobro poznaju. Za Kanadu je, kaže, specifično da pored toga što njenu igru nose igrači iz NBA lige, u rotaciji koriste samo sedmoricu, od kojih četvorica predvode igru dok trojica dolaze iz drugog plana.

Već je poznato da ukoliko Kanada pobedi Sloveniju, Srbija će obezbediti vizu za Olimpijske igre u Parizu pošto će time postati jedna od dve najbolje plasirane evropske reprezentacije na prvenstvu.

Time bi se ispunio proklamovani cilj selektora Svetislava Pešića. „Ali naravno da se naš tim ne zadovoljava samo tim ciljem, jer taj cilj se poklapa i sa borbama za medalju“, ističe Maletić.

Napominje da se Boriša Simanić, kome je odstranjen bubreg, oseća znatno bolje.

Kako i sami igrači rekli, Simanić je bio i inicijalna kapisla za eksploziju u igri naše reprezentacije. „Juče oko podne po lokalnom vremenu poslao je poruku svojim saigračima. Napisao im je da se dobro oseća i da igraju na pobedu što je njegovo prvo javljanje iz bolnice.“

Svi su posle istkali da su igrali za Borišu i da im je ta poruka dala motivaciju i posebnu energiju da iznesu utakmicu.

Ističe da su navijači Srbije dali poseban podstrek budući da su bili glasniji od litvanskih i da su se dobro rasporedili na dve tribine. Dobru atmosferu su pravili i pre utkamice ispred dvorane, a nije im smetao na jak pljusak.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike