Skoti Pipen: Lebron je statistički najbolji košarkaš ikad, Džordan je bio užasan po tim

Košaršaš koji je sa Čikago bulsima osvojio šest titula šampiona NBA lige rekao je da ne želi da učestvuje u raspravi o najboljem košarkašu svih vremena, ali je sa skepičnim stavom pričao o bivšem saigraču Majklu Džordanu.

„Lebron je najveći pobednik. On je sada dosta stariji i mnogo ga kritikuju. Nikada nije bio momak koji će da uzme poslednji šut, nije bio sjajan u tome. Ali, kada napusti ovu igru. Lebron će statistički biti najbolji ikada“, rekao je Pipen. 

Nekadašnji krilni košarkaš Čikaga smatra da je Džordan bio loš igrač pre nego što trener Fil Džekson i on došli u Čikago.

„Bio je užasan igrač i bilo je užasno igrati sa njim. Šutirao je loše, išao samo jedan na jedan. Odjednom smo postali tim i tek onda počeli da pobeđujemo, tek kad se Fil Džekson pojavo, sve se promenilo. I tada je trebalo malo vremena, ali to nije bilo u dokumentarcu“ završio je Pipen.

Lebron Džejms i Majkl Džordan košarkaši su koji se najviše upoređuju u denati u kojoj se govori o najboljem košarkašem svih vremena.

(RTS)