Skariolo: Biće nam još teže ove sezone da uđemo u plej-of Evrolige

Skariolo se vratio u Bolonju pošto je vodio selekciju Španije na Svetskom prvenstvu, na kojem „crvena furija“ nije uspela da odbrani titulu, a završila je učešće na devetom mestu.

Virtus je promenio tim, a naredne sezone će igrati bez jednog od najvažnijih igrača Miloša Teodosića, koji se vratio u Crvenu zvezdu.

Vritus je prelaznom roku angažovao Ognjena Dobrića, Brajana Danstona, Džejlena Smita, Devontea Kakoka, Ahilea Polonaru i Bruna Maskola.

„Pokušavam da saznam što više o našim novim igračima. Imamo puno energije i entuzijazma, jer će nova sezona da bude zahtevna, tako da moramo da budemo spremni“, rekao je Skariolo na konferenciji za medije.

Italijanski stručnjak nije želeo da govori o ciljevima za narednu sezonu.

„To je pitanje za menadžment. Roster je napravila uprava kluba, treba im odati priznanje, jer su doveli pojačanja u skladu sa trenutnim mogućnostima. Na nama je da damo najbolje“, dodao je trener Virtusa.

Klub iz Bolonje prošle sezone nije uspeo da se plasira u plej-of Evrolige.

„Čini mi se po sadašnjim spiskovima igrača da su najbolje poslove napravili timovi koji su prošle sezone završili van plej-ofa. Biće još teže nego prošle sezone. Moramo dobro da se pripremimo za narednu sezonu“, zaključio je Skariolo.

Prvu utakmicu u Evroligi Virtus će igrati 5. oktobra protiv Žalgirisa u Bolonji.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike