Sin Lebrona Džejmsa izlazi na NBA draft

Lebron Džejms je nakon utakmice sa Bruklin netsima pre nekoliko dana u kojoj je ubacio 40 poena ponovo izjavio da neće još dugo igrati košarku.

Ova njegova izjava bitna je zbog jedne druge koju je izjavio 2020. godine kada je izjavio da mu je najveća životna želja da deli parket sa svojim sinom.

Može se naslutiti da je i Lebron imao udela u odluci koju je mladi košarkaš saopštio objavom na društvenim mrežama.

„Prošla je godina sa usponima i padovima, ali sam sazreo kao čovek, student i sportista. Odlučio sam da se prijavim za NBA draft, s tim da ću ostaviti mogućnost povratka na koledž, kao i da ulazim u NCAA transfer prozor“, piše u Bronijevoj objavi na Instagramu.

NBA insajder Šams Čarnija izjavio je da će Džejms trenirati sa brojnim NBA klubovima, a da će konačnu odluku o izlasku doneti na osnovu rezultata sa treninga.

Džejms je godinu dana pauzirao zbog srčanog zastoja koji je doživeo na pripremama, a kasnije je utvrđeno da ima urođenu srčanu manu.

On je protekle sezone na univerzitetu Južna Kalifornija za 19 minuta na parketu beležio pet poena uz tri skoka i dve asistencije kroz 15 odigranih mečeva.

(RTS)