Siksersi digli ruke od Hardena, „Brada“ ide u Los Anđeles

Džejms Harden je jedan od najboljih košarkaša današnjice, iako mnogi sumnjaju u njegove kvalitete zbog preke naravi, koja ga je onemogućila da u karijeri dođe do ozbiljnijih rezultata.

Sada će karijeru nastaviti u Los Anđeles klipresima, pošto je „Brada“ dao ultimatum čelnicima kluba da želi da promeni sredinu, posle svađe sa generalnim menadžerom Siksersa Derilom Morijem.

„Deril Mori je lažov i nikada neću igrati za organizaciju za koju on radi“, rekao je ove jeseni Harden, pre nego što je zatražio trejd.

Desetostruki učesnik Ol-star utakmice nije odigrao nijednu od prve tri utakmice Siksersa na početku sezone, a mediji tvrde da mu je klub zabranio da uđe u avion i putuje zajedno sa ekipom.

Ipak, Harden je bio na klupi Siksersa tokom utakmice sa Portlandom.

„Brada“ ide u Kliperse tvrdi Adrijan Vojnarovski, u veoma poznato okruženje.

Harden nikada nije bio NBA šampion, a ono što je propustio u Oklahomi, Hjustonu, Bruklinu i Filadelfiji, pokušaće da nadoknadi sa Klipersima, ali to mu neće biti nimalo lako, bez obzira na „tim zvezda“ koji raste u Kaliforniji.

Ekipa iz „grada Anđela“ okupila je veliki broj veterana u nadi da konačno može da napadne šampionski prsten.

Hardena u Los Anđelesu čekaju nekadašnji saigrač Rasel Vestbruk, ali i velike zvezde Pol Džordž i Kavaj Lenard, pa ostaje da se vidi da li su se duhovi prošlosti smirili i da li će uz Hardena Klipersi biti ozbiljniji konkurent Denveru u izuzetno jakoj Zapadnoj konferenciji NBA lige.

(RTS)


Ostavite komentar