Sferopulos: Važna pobeda protiv kvalitetnog rivala, presudila odbrana u drugom poluvremenu

Zvezda je savladala Efes 97:83 u 11. kolu Evrolige, a trener Sferopulos rekao je da je njegov tim izvojevao izuzetno značajnu pobedu.

„Velika pobeda, veoma važna, protiv jakog i kvalitetnog rivala. Ekipa je odreagovala odlično posle prošlonedeljnog poraza od Olimpije, videla se ogromna želja da se ostvari pobeda“, rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Posebno je Sferopulos istakao odbranu.

„Odigrali smo veoma dobro ofanzivno tokom celog meča, a ono što je prelomilo je odlična odbrana koju smo odigrali u drugom poluvremenu. Skoro da smo isti broj poena primili u drugoj četvrtini i drugom poluvremenu“.

Pomenuo je Sferopulos trojicu igrača, posebno zbog odbrane.

„Čestitam Laziću i Lazareviću koji su odigrali odličnu odbranu na Larkinu. Odličan je u odbrani bio i Jago“.

Grk se osvrnuo i na odličnu podršku sa tribina, gde je večeras bilo 18.290 navijača.

„Hvala našim navijačima, ponovo su nas fenomenalno bodrili, a mi ćemo nastaviti da se borimo za njih na svakoj utakmici, i kod kuće i na strani. Navijači su me odlično prihvatili i to mnogo znači i meni i mojim saradnicima“, dodao je Sferopulos.

Na kraju je Sferopulos rekao da se Adam Hanga polako oporavlja od povrede kolena, ali da i dalje trenira individualno i da će se uskoro priključiti ekipnim treninzima, kad bude potpuno spreman.

(RTS)


Ostavite komentar