Sferopulos: Svi košarkaši putuju u Vilerban, videćemo ko će moći da igra

Sferopulos je dodao da će posle današnjeg treninga biti poznato ko će igrati na duelu sa Asvelom. Crvena zvezda će u utorak od 20.30 časova gostovati ekipi Asvela u 20. kolu Evrolige.

„Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera, nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu pa su imali više vremena da pripreme utakmicu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih na terenu i u napadu i odbrani. Moramo da reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča. Istovremeno znamo da nisu imali previše vremena za promene, znamo kako igraju, od koga preti opasnost i biće važno ispravno reagovati u odbrani“, rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

Crvena zvezda je u prvom kolu Evrolige petog oktobra prošle godine u Beogradu savladala Asvel 94:73. „Crveno-beli“ se nalaze na 13. mestu na tabeli Evrolige sa osam pobeda i 11 poraza, dok je Asvel pretposlednji sa skorom 3/16.

„Što se tiče našeg napada moramo da reagujemo i pronađemo rešenje za sve probleme koje će pokušati da stave pred nas“, dodao je trener Crvene zvezde.

„Crveno-beli“ imaju problema sa povredama igrača. Nikola Topić neće putovati sa ekipom na naredna dva meča Evrolige, dok će u timu biti Miloš Teodosić, Jago dos Santos, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj, koji su imali problema sa povredama.

„Povreda Topića je ozbiljnija, ostale nisu toliko. Posle treninga ćemo videti kakva je situacija, kada budu trenirali s kontaktom. Svi će putovati sa ekipom. Ako neko od njih ne nastupi u prvoj utakmici možda će biti spreman za drugu“, istakao je Sferopulos.

Crvena zvezda će posle Asvela u četvrtak gostovati Armaniju u Milanu u 21. kolu Evrolige.

(RTS)


Ostavite komentar