Savić: Partizan ispunjava uslove za A licencu

Dugogodišnju licencu za učestvovanje u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju trenutno imaju Efes, Asvel, Baskonija, Bajern, Barselona, Fenerbahče, Real, Olimpija iz Milana, Makabi, Žalgiris, Olimpijakos i Panatinaikos.

„Ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar – pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca“, izjavio je Savić za portal „Basketnjuz“.

Dodaje da mu je najbitnije što klub stvara nove igrače.

„Kada sam igrao u Efesu, bilo je dosta mladih. A, kada sam se vratio u Istanbul prošle godine, bio sam iznenađen što je u hali bilo 14.000 ljudi. Igrao sam tamo 1999. godine i sećam se da sam video puno dece. Pitao sam ljude iz Efesa: Kako ste došli do publike od 14.000? Rekli su mi da su to isti ljudi, ista deca koja sada kupuju karte. Ne znamo ništa za sad. Mislim da niko ne zna. Mislim da 13 vlasnika licence imaju puno pitanja na koje bi trebalo da odgovore i da onda o svemu odluče u aprilu. Mislim da nisu napravili odluku još uvek, jer zavisi od mnogo stvari“, zaključio je Savić.

(RTS)


Ostavite komentar