Saopštenje Partizana na račun KLS: Ne napuštamo ABA ligu

Na Skupštini KLS-a bili su predstavnici klubova učesnika i rukovodstvo tog tela u nameri da se osmislili adekvatan sistem domaćeg prvenstva, naročito posle komentara selektora Svetislava Pešića.

Prethodne dve sezone KK Partizan nije bio učesnik završnice tog takmičenja, što svojevoljno, što greškama u popirologiji. 

Uslov za to novo takmičenje bilo bi istupanje Partizana i Crvene zvezde iz Evrologe. Crno-beli su u soapštenju istakli izričito odbijanje te ideje.

„Košarkaški klub Partizan obaveštava navijače i simpatizere kluba da su na održanoj Skupštini Košarkaške lige Srbije usvojeni, kao što smo i očekivali, svi predloženi opšti akti Lige o čijoj smo neverovatnoj sadržini i našem stavu detaljno obavestili javnost pre održavanja te Skupštine. Partizan je glasao protiv svih takvih odluka, ali su one svejedno usvojene bez ikakvih prepreka“, stoji u uvodu.

Demantoivale su se navodne informacije o nameri da se istupi iz regionalnoj takmičenja.

„Stoga moramo da obavestimo naše navijače, iako nismo želeli da se više bavimo KLS, a svesni da će KLS nastaviti da nas napada zbog toga, da vest koju su odmah objavili neki mediji a potom preneli svi drugi nije tačna kada se tiču našeg kluba: Partizan nema nikakvu ideju ili nameru da napušta ABA Ligu, niti da preduzima bilo kakve aktivnosti protiv ABA Lige. Da li će ABA Ligu napuštati Crvena zvezda, to je sasvim njena stvar, sa kojom mi nemamo ništa.

Takođe, KK Partizan još jednom ističe: Da bi KLS bila nacionalna liga, regularna i dostojna košarkaške zemlje, ona mora da se vrati pod okrilje KSS“, zaključak je Partizana.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike