Šakota: Nije fer po nas što igramo dve utakmice u dva dana

Srpski i regionalni šampion poražen je od Žalgirisa sa 76:70 u 19. kolu Evorlige.

"Prvo, uopšte nije fer ispalo po nas, da igramo dve utakmice u dva dana. Žalgiris i Alba imaju tri dana, to je užasno po nas. Ne možemo da napravimo trening. Ostali smo bez dva igrača, u poslednjoj utakmici kada je Braun bio povređen. Od ranije smo bez Filipa i Marka, a morali smo i ozbiljno da shvatimo utakmicu sa Megom. Hteo – ne hteo moram da vodim računa o minutaži. Ne mogu da držim Brauna sve vreme u igri", rekao je Šakota na konferenciji za medije.

Trener Zvezde je na konstataciju jednog od novinara da je ekipa odigrala loše odgovorio veoma iskreno i kazao da se ovakve partije mogu očekivati.

"Ako hoćeš da kažeš da je ovo jedna od mojih lošijih utakmica, ja ću da ti kažem da će još da ih bude. Sve su to ozbiljni protivnici i ozbiljno se spremaju. Oni su igrali ovako i protiv Real Madrida, digli su formu za 50%, to nam je otežalo našu igru u napadu. Očigledno da Braun nije imao svežinu. To se videlo kada je išao na prodor, nije bio siguran u svoje noge, jer je juče na treningu probao da trenira sa problemima. Njegov kvalitet igre određuje u Evroligi kako ćemo mi da igramo. Bilo je puno detalja, nije to samo jedna stvar. Zamerio sam svojim igračima početak utakmice, kada smo prepustili Milaknisu da se razigra. Oni su dobro branili sve, pogotovu naše šutere."

Šakota je potvrdio da u duelu sa Albom u petak Filip Čović, Marko Jagodić Kuridža i Dejan Davidovac neće nastupiti zbog povreda, što dodatno komplikuje iovako težak raspored.

"Ne možemo da biramo program. Ne smeta mi protivnik, nego što ne možemo da se pripremimo kako treba. Sutra nemamo trening, ne možemo ni oporavak da napravimo. Alba je ekipa koja dosta trči, ima veliki broj poseda, probaćemo da se izborimo sa tim", zaključio je Šakota.

Crvena zvezda protiv nemačke ekipe igra u petak od 19.00.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike