„Rovovska bitka“ u Barseloni, Olimpijakos poslednji učesnik fajnal-fora

Izuzetno tvrd meč u stilu onih iz prethodnih decenija. Za početak je dovoljno reći da je prva deonica okončana prednošću Barselone 12:9.

Katalonci su uspevali da drže meč u svojim rukama tokom većeg dela meča, doduše slabašno jer razlika ni u jednom trenutku nije bila nedostižna.

Gosti sredinom poslednje deonice kreću u seriju 15:2, tokom koje je naročito blistao Šakil Meksisik sa devet poena u nizu.

Barselona je uspela da košem Laprovitole smanji zaostatak na 57:54 u poslednjem minutu. Mekisik je promašio trojku, pa zatim ukrao loptu spetljanom Laprovitolu na drugoj strani. Nikola Milutinov je ostavljen potpuno sam u reketu za zakucavanje – 59:54.

Ajzea Kenan i Kostas Papanikolau su bili sigurni sa linije penala za srećan kraj tima iz Pireja.

Šakil Mekisik sa 12 i Kostas Papanikolau sa 11 poena su predvodili listu strelaca Olimpijakosa, a Nikola Milutinov je bio vrlo zapažen sa 10 poena i 10 skokova. Filip Petrušev je za tim iz Pireja ubacio pet poena i uhvatio tri lopte.

Nikola Laprovitola je bio najefikasniji pojedinac na obe strane sa 17 poena uz sedam skokova i četiri asistencije. Aleks Abrines ga je pratio sa 13 poena. Nikola Kalinić se nije upisao u strelce iz sedam pokušaja, uspeo je da uhvati tri lopte i načini četiri faula.

Uz Fenerbahče protiv Monaka, Olimpijakos je još jedan klub koji je kao gost uspeo da pobedi u „majstorici“ i ode u polufinale.

Rival u polufinalu će Olimpijakosu biti Real Madrid, dok će se u drugom sastavi Panatinaikos i Fenerbahčea.

(RTS)