Riki Rubio se vraća košarci, treniraće sa Barselonom

Riki Rubio se vraća na košarkaški teren i treniraće sa Barselonom, klubom za koji je igrao od 2009. do 2011. godine.

„Želeo sam da vas obavestim da je došlo vreme da uđem u završnu fazu mog oporavka. Razmišljam o tome nekoliko nedelja i posle mnogo rada na svom umu i telu, osećam se snažno i željno da vidim kako reagujem sa loptom u rukama“, napisao je Rubio na društvenim mrežama.

Naveo je da je pitao Barselonu da li može, bez obaveze i bez ometanja planova španskog kluba, da trenira sa timom.

„Hvala unapred na pomoći i razumevanju“, napisao je Rubio koji se zahvalio i svim ljudima koji su mu pokazali poštovanje i podršku tokom procesa oporavka i poštovali njegovu privatnost.

Barselona je potvrdila da će Rubio prvi trening odraditi u utorak, dan uoči utakmice protiv Virtusa iz Bolonje u 24. kolu Evrolige.

Povratak na mesto uspeha

Riki Rubio je u avgustu prošle godine odlučio da napravi pauzu zbog problema sa mentalnim zdravljem, a 4. januara je i zvanično izašao iz ugovornih obaveza prema Klivlend kavalirsima.

Španac je karijeru počeo u Huventudu 2005. godine, a u Evropi je igrao još samo za Barselonu. Nakon toga je NBA karijeru gradio u Minesoti, Juti, Finiksu i Klivlendu.

Osvojio je Evroligu 2010. godine sa Barselonom, Evrokup 2008. godine sa Huventudom, a sa katalonskim klubom ima i jednu titulu šampiona Španije 2011. godine, kao i dva Kupa Kralja.

Sa reprezentacijom Španije Rubio je osvojio dva evropska zlata i dve bronze, olimpijsko srebro i bronzu, kao i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine.

Rubija će u Barseloni dočekati nekadašnji saigrači – sadašnji trener Rožer Grimau, pomoćni trener Viktor Sada i timski menadžer Huan Karlos Navaro.

(RTS)


Ostavite komentar