Ražnatović i Milojević za RTS: Tim snova Srbije sa Jokićem, domet veliki

Reprezentacija sa Jokićem dobija kreatora na visokoj poziciji, lidera. Čoveka koji je jednu prosečnu ekipu Denvera doveo dosta visoko. Posle plej-ofa, njegova popularnost je porasla u Americi, jer su ljudi uvideli kakav je igrač, a brojevi sve govore.

„Od kada je došao u Beograd i od kada smo počeli da sarađujemo, skoro sve odluke i razgovore ozbiljne vodio sam sa njegovim bratom Strahinjom, koji je zaista mnogo pomogao u razvoju njegove karijere. Čekali smo kraj. Potrajalo je malo duže nego što je bilo planirano. Nakon toga smo napravili jedan telefonski sastanak. On je pričao sa Nikolom, razgovaralo se sa ljudima iz Denvera i došlo se do zaključka da zaista nema nikakvih smetnji da se Nikola odazove pozivu selektora Đorđevića, što će on i uraditi", rekao je menadžer Nikole Jokića, Miodrag Miško Ražnatović.

„Poslao sam mu poruku. Koliko god da sam verovao u njega, nisam verovao da će postati najbolji centar na svetu, zvanično. Verovao sam da će imati jako dobru karijeru i da će mu se mnogo toga lepog desiti u životu. Međutim, da će biti proglašen za najboljeg centra NBA lige, moram da priznam da nisam bio baš toliki optimista i zato sam posebno srećan", izjavio je Dejan Milojević, Nikolin trener dok je igrao za Megu.

„Talenat koji Nikola ima stvarno je nesvakidašnji i vi kao trener možete da se igrate sa njegovim razvojem, da mu svašta prezentujete, da pokušavate da izvedete sa njim, a njegove mogućnosti su stvarno neverovatne, ta glava je jedna od najvećih sa kojima sam se susretao, pričamo o košarkaškoj inteligenciji, a i van terena je jedan izuzetno pametan momak. Verovao sam da, ako telo isprati tu tehniku i njegovu inteligenciju, budućnost je ispred njega stvarno svetla. To se i desilo", dodao je pored ostalog Milojević.

Obojica su se složila da Jokić ima još prostora da napreduje i da je pred njim još više od deset godina uspešne karijere.

Mišljenja su da Srbija ima odličan tim i da, ukoliko sve bude dobro ukomponovano, dometi su veliki. Izuzetno iskusna reprezentacija u kojoj je takva zvezda kao Jokić najmlađa, dovoljno govori o timu u kome ima pet NBA igrača. Miško Ražnatović veruje da će utakmica protiv Amerikanaca, ukoliko do nje dođe, izgledati mnogo drugačije nego prethodna, u finalu Olimpijskih igara. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike