Rajaković za RTS: Tokom Olimpijskih igara ću biti zauzet, ali biću dostupan da pomognem savetom ili podrškom našoj reprezentaciji

Košarkaši Toronto reptorsa koje predvodi srpski trener Darko Rajaković pobedili su Čikago bulse 118:107.

„Odigrali smo takmičarski dobru utakmicu. Na početku nismo odradili dobar posao, imali smo veliki broj izgubljenih lopti i to je dozvolilo protivniku da u traniziciji postigne veliki broj poena. Kasnije tokom utakmice bili smo sposobni da iskontrolišemo taj deo igre“, naveo je Darko Rajaković, trener Toronto reptorsa.

Srpski stručnjak je naveo da želi tim koji će svake godine biti bolji.

„Ne želimo nikakvu reorganizaciju tima, imamo nekoliko mladih igrača. Želimo da pravimo tim koji će svake godine igrati sve bolje i bolje“, naglasio je Rajaković. 

Trener reptorsa je pobedu protiv Majamija 18. januara posvetio nedavno preminulom Dejanu Milojeviću koji je bio pomoćni trener u Golden Stejtu.

„Milojević je ostavio dubok trag, ne samo u košarci, nego u životima svih ljudi koje je upoznao. Uvek je svuda bio rado viđen i poštovan. Ogramona je gubitak za košarkašku javnost, ali najveći gubitak za njegovu porodicu i prijatelje i ljude koji su ga voleli“, istakao je trener Reptorsa.

Reprezentacija Srbije u košarci će nastupati na predstojećim Olimpijskim igrama, pre svega zahvaljujući osvojenom srebru na Mundobasketu prošle godine.

„Obaveze su mi takve da ću celo leto biti zauzet. Neću moći da se priključim, ali ako bilo kakvim savetom ili podrškom mogu pomoći, tu sam za naš savez“, rekao je Darko Rajaković.

Toronto zauzima 12. mesto u Istočnoj konferenciji, dok je Čikago deveti. U narendom kolu Reptorsi se sastaju sa Hjustonom, a Bulsi sa Šarlotom.

(RTS)


Ostavite komentar