Radonjić: Pokušaćemo da budemo što bolji

Crno-beli su imali zakazane pripremne prijateljske utakmice 16. i 18. septembra u Patri i Atini, ali su zbog brojnih povreda prvotimaca morali da otkažu mečeve sa Promiteasom i AEK-om.

"Od samog starta smo imali određene probleme što se tiče povreda. Nadali smo se da će to brzo da prođe i očekivali da ćemo moći da uradimo pripremni period kako samo želeli. To je funkcionisalo do turnira u Mihenu. Tu smo dobili novu sitauciju povreda i pokazalo da moramo da otkažemo nastup u Grčkoj", rekao je Radonjić novinarima na konferenciji u hali "Aleksandar Nikolić".

Radonjić je rekao da tim neće biti kompletan pred prvi meč u ABA ligi protiv Splita, a posebno se osvrnuo na povredu Erona Vajta.

"Vajt će biti duže odsutan, delikatno je pitanje kada će na teren. Prema izveštajima doktora minimum tri meseca ga neće biti na parketu. Daćemo sve od sebe da budemo što je moguće bolji. Situacija teška i svi smo toga svesni. Nepotrebna je velika priča o tome. Analiziraćemo situaciju pokušaćemo da nađemo rešenja".

Trener Zvezde upitan je i kakvi su ciljevi u sezoni koja dolazi.

"Ove sezone želimo da budemo bolji u Evroligi nego prošle. U ABA ligi je jaka konkurencija, najjača od osnivanja. Pokušaćemo da budemo što bolji, da pružimo makismum u svim takmičenjima i da probamo da uradimo ono čime bismo bili zadovoljni na kraju sezone", poručio je Radonjić.

Novi košarkaš Crvene zvezde Nikola Ivanović rekao je da optimista pred početak nove sezone. On je ovog leta u beogradske crveno-bele stigao iz podgoričke Budućnosti.

"Trener Dejan Radonjić mi je pre potpisivanja ugovora objasnio kakva bi trebalo da bude moja uloga u timu. Za mene je veliki izazov da igram na najvećem mogućem nivou u Evropi, jer sam do sada imao samo nekoliko utakmica u Evroligi. Mislim da su svi momci optimisti zbog svega što nas očekuje, radimo kvalitetno. Mogle bi da se dese lepe stvari", rekao je Ivanović novinarima na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

Povratnik među crveno-bele Nikola Kalinić kaže da se na Mali Kalemegdan vratio iz više razloga.

"Radićemo najbolje što možemo, ko zna šta će nam sezona doneti. Bitno je da ostanemo zdravi, jer poslednjih godina najzdravije ekipe osvajaju trofeje i učestvuju u borbi za njih. Odluka dolaska u Zvezdu je bila doneta iz mnogih razloga. Od porodičnih, ovo sve sa koronom i karantinima mi je stvorilo oči, da treba da budem malo bliže porodici i prijateljima, da su i te stvari bitne. Imao sam sreće da sam se ostvario u karijernom i finansijskom smislu, tako da je uživanje biti ovde sa poznatim licima. Ne možemo da damo nikakve prognoze dok ne počnemo da igramo prave utakmice", rekao je Kalinić.

Ognjen Dobrić rekao je da se nada da će se brzo vratiti na parket.

"Ne znam detalje, sve ide na bolje. Oporavljam se i nadam se da ću uskoro biti na terenu sa ovom ekipom, pre svega na treninzima, a potom i na utakmicama. Nećemo da žurimo da se ne bi nešto pogoršalo, ali sve ide kako treba", poručio je Dobrić.

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар