Puna „Arena“ oprostila se od Dejana Milojevića

Partizan i Mega igraju utakmicu 17. kola ABA lige, a sve je u znaku tragično preminulog nekadašnjeg igrača crno-belih i trenera ružičastih Dejana Milojevića.

Pre početka utakmice, na „zlatnu“ stolicu postavljen je dres sa brojem 13, koji je Milojević nosio dok je igrao za Partizan, a na mestu, na kojem se tokom sezone smenjuju osobe koje su napravile nešto posebno u svojoj oblasti, ostavljena je i bela ruža. 

Utakmici, prema zvaničnom sajtu ABA lige, prisustvuje više od 23.000 gledalaca, a skoro svi su obučeni u crno, jer je klub prethodnih dana apelovao na navijače da i na taj način odaju počast preminulom košarkaškom stručnjaku.

Utakmici je prethodio minut ćutanja, duži nego što sat pokazuje, posle kojeg je cela „Arena“ tokom pet minuta skandirala Milojevićevo ime.

Miloje je stigao u Partizan 2004. godine, gde se zadržao dve sezone, a pod vođstvom Duška Vujoševića osvojio dve titule Jadranske lige.

Bio je dva puta najbolji strelac ABA lige i tri puta MVP. Izabran je u drugu po kvalitetu evropsku petorku 2004. godine.

(RTS)


Ostavite komentar