Petorica srpskih rvača na kvalifikacionom turniru za OI u Azerbejdžanu

Srpsku delegaciju u Bakuu predvode predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić, selektor Milorad Dokmanac, treneri Stojan Dobrev i Vojislav Trajković i fizioterapeut Vladimir Milošev, a za olimpijske norme na strunjači u grčko-rimskom stilu će se boriti: Georgij Tibilov (60 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Aleksandar Komarov (87 kg), Mihail Kadžaja (97 kg) i Boris Petrušić (130 kg).

Vizu za Pariz već su obezbedili Mate Nemeš, Hetik Cabolov i Stevan Mićić, a u Rvačkom savezu Srbije se nadaju da bi na najvećoj svetskoj smotri sporta u glavnom gradu Francuske mogli da imaju petoricu takmičara.

„Od početka godine smo zaista imali izvanredne uslove za pripreme. To se posebno odnosi na poslednju fazu koju smo odradili u Danskoj i Poreču, gde smo imali mnogo prilike za dobar sparing sa izuzetno kvalitetnim rvačima“, rekao je Viktor Nemeš.

Istakao je da mu je trijumf na međunarodnom turniru u Danskoj mnogo značio na polju samopouzdanja, pošto je zabeležio svih sedam pobeda.

„Dobro poznajem sve rivale koji će učestvovati u kvalifikacijama u Bakuu. Neće biti nimalo lako, konkurencija će biti žestoka, a da bi došao do finala i olimpijske norme moraću da pobedim u četiri meča“, konstatovao je Nemeš.

Srpski rvači imaće još jednu priliku da overe olimpijske vize i to na turniru svetskih kvalifikacija koje se od 9. do 12 maja održavaju u Istanbulu.

(RTS)


Ostavite komentar