Pešić: Zadovoljan sam što imam sve više igrača na raspolaganju, pričam svaki dan sa Jokićem

Košarkaši Srbije savladali su Finsku rezultatom 77:61 u prvom kolu grupe G kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je nakon utakmice da je najvažnija pobeda.

„Najvažnije je da smo pobedili i da smo uspeli da nađemo rešenja u drugom poluvremenu. Visoki su odigrali odlično, u prvom poluvremenu Luka Mitrović, u drugom Filip Petrušev. Aleksa Avramović je pokazao koliku volju i želju ima kada igra za reprezentaciju. Samo da je zdrav, a mnogo mi znači što u Partizanu kod Željka Obradovića igra plejmejkera“, rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Istakao je da je zadovoljan i zbog toga što su se dobro pokazali igrači koji ranije nisu imali značajniju ulogu.

„Imali smo dosta novih igrača, koji su debitovali za reprezentaciju, kao i momaka koji su prvi put imali veću minutažu. Zadovoljan sam što imam sve više igrača na raspolaganju. Čekaju nas Olimpijske igre i važno je da imamo što više kandidata za putnike u Pariz“, istakao je Pešić.

„Jokić želi da igra“

Selektor Srbije je govorio i o potencijalnom igranju Nikole Jokića na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Pričam svaki dan sa Jokićem i vrlo često održavamo kontakt, Tarlać i ja. Prošle godine je bilo teško za Nikolu, odigrao je preko 100 utakmica i imao je u aprilu fizičke probleme, nije bio mentalno spreman, borio se sam sa sobom da igra Svetsko prvenstvo, on želi da igra. Kada odlučiš da igraš za Srbiju, očekuje se samo zlatna medalja i ti igrači da bi preuzeli odgovornost, moraju i fizički i mentalno da budu spremni. Ako se osećaju da nisu spremni, oni neće da ulaze u to“, konstatovao je selektor Srbije.

Pešić je demantovao da će preuzeti Dubai, što su pojedini evropski mediji pisali u petak.

„Nikakvih pregovora sa Dubaijem nije bilo, iako imam tamo prijatelje kojima pomažem u tom projektu. Preda mnom su Olimpijske igre i posvećen sam samo tom cilju. Da li ću biti selektor i posle, u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, to stvarno ne znam. Imao sam i imam nekoliko ponuda iz Evrolige, ali prvo moram da odlučim da li ću posle Olimpijskih igara nastaviti da budem trener“, zaključio je Pešić.

(RTS)