Pešić o Džikićevoj Gruziji: Imaju kontinuitet, iskustvo i dobru organizaciju

Srbija je na startu savladala Finsku (77:61), a sutra od 18 sati gostuje Gruziji u Tbilisiju. Gruzija je u prvom kolu poražena od Danske (75:69).

„To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama“, istakao je Pešić za sajt KSS.

„Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić“, dodao je Pešić.

„Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu“, zaključio je Pešić. U drugom meču drugog kola grupe G, Finska će se sutra od 17.30 sati na svom terenu sastati sa Danskom.

(RTS)


Ostavite komentar