Pešić na promociji: Srbiji je trebao profesionalni trener i sada ga ima

Pred velikim brojem pripadnika medija, harizmatični i trofejni stručnjak rekao je da mu je drago što je ponovo na klupi državnog tima.

”U dobrom sam stanju. Predsednik Danilović je poželeo sreću, i trebaće nam. Radujem se što sam ponovo selektor reprezentacije, nije mi prvi put. Trudući su se da moje iskustvo i znanje stavim u službu srpske košarke, ne samo reprezentacije”, rekao je Pešić i onda naglasio:

”Dobili smo ono što smo hteli – da košarka pripadne košarkašima. Tu smo ja, Danilović, Tarlać, Krstić, Bolić… Oslonite se na nas i biće sve u redu”, dodao je.

On je uporedio pređašnja angažovanja u nacionalnom timu sa ovim novim. 

”Ovo je sada Srbija, nije više Jugoslavija. U svakom smislu, ne samo košarkaškom. Ono što sam pričao ovih godina je da reprezentaciji treba profesionalni trener. Evo, sad ga imate. Ja ću ovde živeti, veći deo svog vreman biti ovde”, rekao je popualrni Kari.

On je istakao podršku porodice u donošenju odluke da prihvati ovaj posao i rekao da mu je to puno značilo, kao i da mu je supruga Vera rekla da može jer mu fali olimpijska medalja.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар