Pešić: Moramo da pobedimo sledeću utakmicu, to nam rešava sudbinu na Mundobasketu

Reprezentacija Srbije poražena je od Italije 78:76 u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva u košarci.

Selektor Srbije konstatovao je da utakmica protiv Italije bile veoma zahtevna, a zatim se osvrnuo na naredni meč na Mundobasketu. 

„Teška utakmica protiv odlične Italije, nismo kontrolišali našu igru. Pogotovo kada smo imali dobar rezultat i kada smo bili u pravom ritmu. Moramo da pobedimo sledeću utakmicu protiv Dominikanske Republike, imamo dovoljno vremena, za dva dana. Imamo vremena da se oporavimo i fizički i mentalno, i moraćemo da analiziramo šta treba da popravimo i da damo sve od sebe protiv Dominikane“, rekao je Pešić posle meča.

Selektor je naglasio da poraz od dva poena razlike nije strašan, kao i to da Srbija sama odlučuje o sopstvenom učinku u narednom periodu.

„Bila je važna utakmica za nas, da sami odlučujemo našu sudbinu na Svetsko prvenstvu. Izgubili smo tesno, sa dva razlike, to nije tako strašno, ali šteta je što nismo iskoristili trenutak da završimo utakmicu u našu korist. Nemamo mnogo vremena za analize… Teško je igrati protiv Italije, zbog brzine, iskustva i mnogih drugih faktora, što su na kraju i pokazali. Mi moramo da dobijemo i drugu utakmicu bez obzira na ishod ove, i ta nam rešava sudbina na Mundobasketu“, naglasio je selektor Srbije.

Pešić je naveo da tim ima dovoljno vremena da se pripremi za sledeći meč protiv Dominikanske Republike koji je na programu u nedelju, 3. septembra.

„Imamo vremena za tu sledeću utakmicu, do ove nismo imali ni 24 sata od prethodne, da se i mentalno i fizički oporavimo. Treba da nam se vrate do kraja momci koji su imali određene probleme, i da uđemo u meč sa Dominikanom kao da nam je finale prvenstva sveta“, dodao je Pešić.

Selektor je rekao da se nada da udarac koji je Nikola Jović dobio u jednom trenutku utakmice protiv Italije nije opasan.

„Telo je zagrejano, radi se mišićima, ti neki udarci mogu da se istrpe, biće pod terapijama koliko je potrebno. Nadamo se da ništa nije opasno. Dobio je baš jak udarac, to neke iskusne ekipe znaju da iskoriste, namazane su raznim bojama… Ne kažem da treba mi da udaramo, već kad imamo pozitivan rezultat da znamo to da iskoristimo. Problemi sa faulovima Milutinova i Stefana Jovića su nas takođe malo poremetili“, rekao je Pešić.

Na novinarku konstataciju da je Bogdan Bogdanović nakon meča preuzeo krivicu na sebe zbog poraza od Italije, Pešić je istakao da je kapiten tima emotivan i da oseća veliku odgovornost.

„Šta mogu da kažem ako nisam to čuo… Znate da je Bogdan emotivan i da oseća veliku odgovornost, ne samo što je kapiten, nego što je i naš najbolji igrač. Sigurno da je želeo najbolje. On je iskusan, naučiće iz ove utakmice kako da rešava situacije na terenu na neki drugi način. Mora da zaboravi ovu i da se okrene sledećoj utakmici, treba nam, ovo je gotovo“, zaključio je selektor Srbije Svetislav Pešić.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike