Pešić i Bogdanović o Simaniću: Ujedinila nas je njegova poruka pred Litvaniju

Velika pobeda za Srbiju 87:68 i plasman među četiri najbolja tima na Svetskom prvenstvu jeste obradovao naciju, ali su uvek posle meča misli okrenute ka stanju Boriše Simanića.

Nad Simanićem je posle udarca laktom igrača Južnog Sudana Omota morala da se izvrši operacija burbega i nažalost jedan mu je odstranjen. Ta vest unela je brigu, ali i dodatnu motivaciju među „orlove“.

Bogdan Bogdanović je start konferencije za medije posvetio Boriši Simaniću i koliko ih je njegova poruka pred meč motivisala.

„Želim da počnem od nečeg što se desilo ovog jutra. Naš saigrač, koji je tu sa nama, Boriša Simanić nam je dao neverovatnu energiju. Juče smo bili nervozni jer smo prešli u drugi hotel. Ja sam bio posebno nervozan jer sam kao mlađi uvek gubio od Litvanije. Video sam poruku od Boriše posle jutarnje sastanka u kojoj je pisalo: Momci, dobro sam, ne brinite, hajde da pobedimo danas, mislim na vas. To nas je ujedinilo. On je neverovatan momak. Ova pobeda je za njega. Jako je važna pobeda i za našu zemlju. Znate koliko volimo košarku. Srećan sam što smo ovde i spremni smo da se još takmičimo“, rekao je Bogdanović.

„Pre svega smo čudan karakter, ne tražimo alibi u teškim situacijama, ali sve dok smo u hotelu razmišljamo o Boriši, o udarcu, o tome kako se desilo. Ali, na treningu i utakmici se koncentrišemo jer smo profesionalci, a on nam je samo dao podršku i motivaciju“, istakao je kapiten srpske reprezentacije.

Pešić je naveo da je moglo da bude još lošije da nije bilo doktora Radovanovića sa njima.

„To je bila katastrofa za nas. Moglo je svašta da se desi ni iz čega. Mogli smo da ga izgubimo. On je krasan momak i pitali smo se kako baš njega to da zadesi. Imali smo sreću da je profesor Radovanović sa nama. Ne znam šta bi se desilo da on nije bio. Ovo je zasluga prvo Simanića koji je izdržao i doktora Radovanovića“, zaključak je Pešića.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike